Hypotéka a dům


Člověk může bydlet tam, kde platí nájem anebo kde také bude potom platit hypotéku? Pro někoho je to ale velice náročné rozhodnutí, kdyby tohle záleželo jenom na mně, tak já bych se samozřejmě rozhodla pro nějaký rodinný malý domeček na hypotéku. Celý život jsem vyrůstala v bytě. A potom jsem také ještě s kamarádkou a dalším kamarádem bydlela na koleji. Musím uznat, že to bylo prima. Taková ta studentská léta jsou opravdu skvělá, ale také musím uznat, že mě to tam nebavilo. A to hlavně z toho důvodu, že tam nebylo téměř žádné soukromí. A já mám ráda soukromí. Jsem docela introvert, ale samozřejmě že s kamarádkou a s kamarádem jsem moc ráda chodila ven.

Mám ráda světlé místnosti.

Ale taky jsem chtěla mít své soukromí, a to několikrát týdně. Na oslavě jsem nechodila, to jsem neměla ráda. A proto jsem si řekla, že až budu dospělá a budu konečně bydlet někde sama, takže bych chtěla malý dům na vesnici a na hypotéku. Rozhodně už bych nechtěla nikdy platit nájem. Podle mého názoru jsou nám my opravdu hodně vysoké a až přehnaně vysoké. A také podle mého názoru zbytečné. Kolikrát jsem se dozvěděla, že na některých lukrativních místech stojí třeba garsonka i dvacet tisíc korun za měsíc. Je to asi Praha a podobně, ale i tak se tohle vůbec nedokáži představit.

Chtěla bych velkou kuchyň.

Třeba nějakých třicet metrů čtverečných čtverečních za tolik tisíc. Tohle je snad úplně přehnané, vůbec nechápu, jak někdo takovou cenu mohl vymyslet. Ano, chápu, že je to například Praha, a ještě na lukrativní čtvrti na nějakém velice žádaném a krásném místě, kde je téměř všechno dostupné. Ale i takhle je ta cena opravdu veliká. To bych radši za tu cenu nájmu splácela nějakou hypotéku nebo něco podobného. Myslím si, že to by se vyplatilo víc a bylo by to také více ekonomické. Chápu, že se někdo nechce zadlužit, ale někomu, bohužel nic jiného nezbyde.